Званично: Комуналци на депонији имају воду и немају гљивице

Епидемиолошка ситуација на депонији у Алексинцу највероватније је сасвим супротна од оне која је приказана на појединим порталима и друштвеним мрежама. У Јавном комуналном предузећу „Комуналне услуге” негирали су данас објаве да на градској депонији нема воде и да запослени имају и здравствене проблеме услед недостатка воде за основну хигијену. У тим написима се тврди да у случају пожара надлежни не могу да реагују.

Демантујући ове написе, у изјави за наш медиј, Далибор Марковић, в.д. директора ЈКП „Комуналне услуге” категоричан је у ставу да је било воде и да рад није био угрожен, уз ограду да је било квара и да је био смањен доток воде.

− Најблаже што могу да кажем јесте да је та вест врло далеко од истине. Наиме, јесте се десила прскотина на линији негде отприлике баш на улазном делу у депонији и мрежа је функционисала смањеним притиском. Ниједног момента није било да није било воде, већ је услед те прскотине смањен притисак. Хидрантска мрежа је функционисала, воде је било. Неке су процене да је радила капацитетом од 70 посто − објашњава Марковић.

Он још и додаје да, чим су видели о чему се ради, прошле недеље у петак су имали састанак са техничким директором ЈКП „Водовода и канализација” и договорили интервенцију за ову недељу.

− Данас се та интервенција изводи, квар је локализован. Ради се о прскотини на доводоном цреву. Напомињем опет, баш на улазној капији. Било је и проблема да се отвори место где се налази прскотина, јер камиони онда не могу да улазе. То смо данас решили у краткој интервенцији и квар је саниран – каже челник „Комуналних услуга”.

Наш саговорник остаје при ставу да су неистините тврдње о разбољевању радника, којима су, наводно, почеле да се јављају гљивице на рукама и ногама, као и други кожни проблеми, због немогућности одржавања минималне хигијене

− Опет напомињем, нити је неком раднику било шта фалило. Ти запослени не живе на депонији, они ту осам сати проводе. Прошле недеље смо чак из предострожности послали једну цистерну са водом, нашу цистерну, како бисмо услед неке нежељене ситуације  били безбедни. Али, опет напомињем, ниједног момента нисмо били ни близу неке нежељене ситуације или неког дефекта. У сваком моменту је воде на депонији било − завршава Марковић одговор на питање о безбедности депоније и радника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =