„Znanjem do posla” preko škola do poslodavaca

Nakon sastanka sa predstavnicima aleksinačke lokalne samouprave, deo tima Timočkog kluba posetio je juče Tehničku školu “Prota Stevan Dimitrijević”. Oni su karijernom timu u ovoj obrazovnoj ustanovi ponudili mogućnost saradnje u vezi za karijernim vođenjem i savetovanjem.

− Sledeći korak pored rada sa školama i temom vezanom za karijerno savetovanje i vođenje je saradnja sa poslovnim sektorom. Kako je poziv za poslodavce ‘Zaposleni po meri vašeg biznisa’, odnosno rok je za prijavu produžen do 30.juna, tako da poslodavci i dalje mogu da se prijavljuju na naš program za radnu praksu koja im omogućava da kreiraju zaposlenog po meri njihovog biznisa. Ovaj program za biznis daje mogućnost ne samo da nađu radnike koji njima trebaju nego i finansijski daje podršku svakom poslodavcu koji se prijavi za troškove koje imaju dok traje radna praksa, a i sami mladi ljudi koji se jave za ovu radnu prakse imaju finansijsku nadoknadu. Znači, nije bez novca nego uz jednu manju inansijsku fnadoknadu dok traje radna obuka − najavila je Snežana Pavković iz Timočkog kluba.

Prema najavi, saradnja Timočkog kluba će se nastaviti i sa drugim srednjim školama u Aleksincu. Iduće nedelje planiraju da se sastanu sa predstavnicima iz poljoprivredne škole i iz gimnazije.

Inače, poziv za poslodavce „Zaposleni po meri Vašeg biznisa” deo je projekta „Znanjem do posla”, koji je osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih. U okviru ovog poziva, projekat pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke (ili pripreme) i zapošljavanja novih radnika.

Cilj projekta „Znanjem do posla” je povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih i posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije. Ideja projekta je da podstakne, podrži i ponudi model trajne saradnje lokalnih samouprava, škola, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata kako bi se mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla.

Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice projekta www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + eleven =