Žitkovčani na tronu, kapiten za Ginisa

Da li ste ikada razmišljali o tome šta sve može da se uradi, recimo, za tri sekunde. Kapiten fudbalera žitkovačke Morave možda i nije razmišljao na tu temu, ali je nešto uradio. Postigao je gol. Za tri sekunde, kažu.

Gol za Ginisovu knjigu rekorda pao juče, na finalnoj utakmici Memorijalnog turnira u Vrtištu između istoimene ekipe i fudbalera žitkovačke Morave. U trećoj sekundi meča, sa centra igrališta „Čika Ziza”, kapiten Žitkovčana Slobodan Janković uputio pravu bombu i lobovao protivničkog golmana koji je bio desetak metara ispred svog gola. U bogatoj istoriji Morave, dugoj više od devet decenija, slična se situacija, kažu, dogodila sedamdesetih godina minulog veka, kada je, takođe sa centra, protivničkog golmana matirao Miomir Nikolić zvani Dokin.

Bilo kako bilo, Morava je vrlo rano došla do prednosti, ali je nastavila da diktira tempo.  U 17. minutu Martin Ristić je povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Nemanja Marković u drugom delu meča – 3:0.

Osim velikog pobedničkog pehara, Morava je dobila i specijalno priznanje za fer-plej, zahvalnicu i monografiju FK Vrtište. Svi igrači nagrađeni su medaljama. Dvojica žitkovačkih fudbalera poneli su titule najboljih aktera turnira – za najboljeg igrača proglašen je Martin Ristić, a za najboljeg golmana Miloš Pejčinović.

Na putu do finala izabranici trenera Dušana Vasića igrali su dve utakmice i obe su rešili u svoju korist; sa 2:1 saladali su Novoselca, a sa 2:0 tim Dobriča iz Bresta.

Među šest klubova, na Memorijalu u Vrtištu učestovalo je i Jedinstvo iz Bobovišta, ali se nije plasiralo u završnicu turnira.

Fotografije sa utakmice Vrtište-Morava: Mihajlo Ilić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 − fourteen =