Акција Саобраћајне полиције дала резултате

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја током викенда и јутрос, задржали су 11 возача који су управљали возилима под дејством алкохола, од којих четворицу који су учинили прекршај насилничка вожња, стоји у данашњем саопштењу Полицијске управе.

У Алексинцу је алкотестиран педесетпетогодишњи возача „опела“ који је управљао возилом са 2,06 промила алкохола у организму и који је, како се сумња, изазвао саобраћајну незгоду у којој нико није повређен.

Полиција је јутрос, на подручју града Ниша, алкотестирала педесетогодишњег возача „заставе“ и утврдила да има 2,29 промила алкохола у организму, као и четрдесетогодишњег возача „шкоде“ који је управљао возилом са 2,43 промила.

Обојица мушкараца су возила иако су претходно имали забрану управљања возилима Б категорије.

Саобраћајна полиција је ноћас на подручју града зауставила и алкотестирала педесетогодишњег возача „форда“, који је крећући се супротном траком заобишао заустављену колону возила и прошао преко пружног прелаза иако су полубраници били спуштени, и утврдила да има 2,08 промила алкохола у организму. 

Четворици возача је одређено задржавање до 12 сати и против њих ће, због прекршаја насилничка вожња, бити поднете пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.Такође, полиција је задржала до 12 сати још седам возача који су управљали аутомобилима са 1,91, 1,62, 1,60, 1,57 1,51, 1,42, и 1,33 промила алкохола у организму, стоји у наставки саопштења.

Из полиције апелују на грађане да не управљају возилима под дејством алкохола и стриктно поштују све саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе осталих учесника у саобраћају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + two =