Житковчани на трону, капитен за Гиниса

Да ли сте икада размишљали о томе шта све може да се уради, рецимо, за три секунде. Капитен фудбалера житковачке Мораве можда и није размишљао на ту тему, али је нешто урадио. Постигао је гол. За три секунде, кажу.

Гол за Гинисову књигу рекорда пао јуче, на финалној утакмици Меморијалног турнира у Вртишту између истоимене екипе и фудбалера житковачке Мораве. У трећој секунди меча, са центра игралишта „Чика Зиза”, капитен Житковчана Слободан Јанковић упутио праву бомбу и лобовао противничког голмана који је био десетак метара испред свог гола. У богатој историји Мораве, дугој више од девет деценија, слична се ситуација, кажу, догодила седамдесетих година минулог века, када је, такође са центра, противничког голмана матирао Миомир Николић звани Докин.

Било како било, Морава је врло рано дошла до предности, али је наставила да диктира темпо.  У 17. минуту Мартин Ристић је повисио на 2:0, а коначан резултат поставио је Немања Марковић у другом делу меча – 3:0.

Осим великог победничког пехара, Морава је добила и специјално признање за фер-плеј, захвалницу и монографију ФК Вртиште. Сви играчи награђени су медаљама. Двојица житковачких фудбалера понели су титуле најбољих актера турнира – за најбољег играча проглашен је Мартин Ристић, а за најбољег голмана Милош Пејчиновић.

На путу до финала изабраници тренера Душана Васића играли су две утакмице и обе су решили у своју корист; са 2:1 саладали су Новоселца, а са 2:0 тим Добрича из Бреста.

Међу шест клубова, на Меморијалу у Вртишту учестовало је и Јединство из Бобовишта, али се није пласирало у завршницу турнира.

Фотографије са утакмице Вртиште-Морава: Михајло Илић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =