Žitkovčani bez milosti, prva radost Napretka

Prvenstvo fudbalera u Zoni Centar nastavljeno je proteklog vikenda utakmicama 2. kola.

U žiži interesovanja ljubitelja fudbala bio je komšijski derbi u Subotincu između Moravice i Morave iz Žitkovca koji je ovoga puta pripao gostima. Kao i u prvom kolu, Žitkovčani su bili ubedljivi i efikasni – slavili su opet sa 4:0. Novi član Morave Nenad Milunović, koji je do nedavno bio član Moravice, svojoj bivšoj ekipi na ovoj utakmici dao je dva gola – prvi u 7. a drugi u 80. minutu i tako se na neki način iskupio jer mu je golman Subotinčana Veljković u 4. minutu odbranio udarac sa bele tačke. Još dva pogotka za Moravu postigao je „rezervista” Nemanja Nikolić – u 82. i 89. minutu.

Prvi trijumf u novom šampionatu zabeležili su i fudbaleri OFK Napretka koji su u gostima savladali Vrtište sa 0:3. Strelci su bili Amir Zeka u 30, Stojković u 76. i Zemljak u 85. minutu.

U ostalim mečevima postignuti su ovi rezultati:

Belotinac: Naša krila – Bukovik (Ražanj) 2:1,
Jelašnica: Rudar – Jedinstvo (Gornji Matejevac) 3:5,
Niš: Delijski vis – Orljane 1:0,
Pukovac: Pukovac – Zemljoradnik (Balajinac) 4:1,
Rožina: Naisus – OFK Niš 1:1, i
Malošište: Malošište – OFK Brzi Brod 0:0.

U prva dva kola maksimalan učinak ostvarilo je pet ekipa: Morava, Pukovac, Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca, Naša krila i Delijski vis.


MORAVICA – MORAVA 0:4 (0:1)

Igralište u Subotincu. Sudija: Emil Živković (Aleksinac). Strelci: 0:1 Milunović u 7, 0:2 Milunović u 48, 0:3 Nikolić u 82, 0:4 Nikolić u 90. minutu.

 

MORAVICA: Veljković, Dabić, Todorovć, Vladimirov (Nešić), Aleksić (Dinčić), Petković, Krstić, Igić, Marković, Stevanović, Jovanović.

MORAVA: Dušan Stojiljković, F. Nešić, Darko Stojiljković, Veličković (Milosavljević) , Dodić, Novković, Cvetković, Radenković, Milunović, Janković (Petrović), Spasojević (Nikolić).


Fotografije: Oliver Stefanović, Milan Jovanović i Dušan Nešić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 5 =