Житковачка осмолетка обележила дан школе

Пригодним програмом данас је у Основној школи „Вук Караџићˮ у Житковцу обележен Дан школе. Ове године установа прославља своју 108. годину постојања.

Свечаност поводом Дана школе одржана је у фискултурној сали, а том приликом директор школе уручио је и поклоне пензионисаним радницима. Свој радни век у житковачкој школи, завршио је професор историје и географије Зоран Васиљевић. Дану школе присуствовали су челници локалне самоуправе, као и представници школа и јавних установа са територије алексиначке општине, пензионисани радници, родитељи и ученици. Овом приликом свим присутним гостима подељена су ускршња јаја, декоративне честитке и примерци годишњака „Школско звоноˮ који издаје ова установа.

У протеклом периоду урађено је доста на побољшању услова похађања наставе и самог објекта школе, како у самој матичној, тако и у појединим истуреним одељењима, па је овом приликом директор школе Милан Динић изразио своје задовољство оним што је урађено.

Директор Милан Динић и наставник историје и географије Зоран Васиљевић

‒ Што се тиче инфраструктуре можемо да сумирамо неке резултате, а што се тиче успеха ученика то бих ја оставио за крај школске године, јер су у току окружна и републичка тамичења и ми имамо доста ученика који су се пласирали захваљујући пре свега раду наставника и самог ангажовања ученика. Инфраструктурно, услови за рад код деце су много побољшани ‒ каже директор Динић и закључује да су једна од бољих школа на територији наше општине што се тиче инфраструктуре.

Школи у даљем периоду предстоји реализација пројеката „Енергетске ефиканостиˮ и замене пода у фискултурној сали.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 11 =