Zavičaj

Житковачки „Завичај” у Бољевцу

Писци окупљени око Удружења стваралаца у култури „Завичај” из Житковца почетком ове седмице, 22. априла, имали су свој први наступ ван матичног места друштва. Они су били гости на књижевној вечери у Бољевцу које је организовало тамошње Културно-уметничко друштво „Источник”.

Драгослав Ристић из Житковца је присутној публици представио садржај будуће књиге о историјату железнице у овом крају која ће се ускоро појавити под називом „Житковац и железничари”, док је његов суграђанин Драгиша Марковић говорио стихове из збирке песама „Бука – страшнија од звука”, као и из књиге „На Косову цветају божури”, издате поводом 20 година од НАТО агресије.

Миодраг Тасић из Доњег Сухотна представио се афоризмима и кратким сатиричним причама објављеним у више његових књига. У овој књижевној екипи била је и Слађана Ивановић из Житковца која је љубитељима писане речи у Бољевцу говорила стихове верских и љубавних песама из Зборника „Хиландар силан божји дар”.

Чланови ових удружења су овом приликом потписали Споразум о даљој сарадњи, а домаћин скупа, председник КУД „Источник” Живомир Тасић, гостима је показао значајна културно-историјска обележја.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =