Жири саопштио имена награђених на конкурсу „Дани сатире”

Други конкурс за најбољи афоризам „Дани сатире – Павле Тончић”, који је расписало Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца и породица прерано преминулог житковачког сатиричара Павла Тончића, привукао је шездесет аутора из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, а један афористичар је послао радове из далеке Канаде.

Жири у саставу Миодраг Тасић, Зоран Живковић и Катарина Гајић је имао обиман, одговоран и нимало лак задатак да одабере радове и ауторе које ће наградити.

− Од 600 приспелих афоризама тешко је било одабрати најбоље. Макар сваки трећи афоризам могао је бити награђен − каже за наш портал председник овог жирија Тасић.

На овогодишњем конкурсу за најбољи афоризам у организацији УСУК „Завичај” из Житковца прву награду однео је Саша Милетић из Крушевца, другу награду равноправно деле Љиљана Крстић из Алексинца и Душан Мијајловић Адски из Ниша, док је трећа награда равноправно припала тројици аутора, Милану Куриџи из Приједора, Миодрагу Лазаревићу из Пожаревца и Драгиши Тошићу из Канаде.

Похвале су добили: Петра Нешић, Милко Стојковић, Динко Османчевић, Марко Пајић, Витомир Ћурчин, Љубомир Илић, Жељка Башановић, Марина Раичевић, Милан М. Тривунчић и Светислав Видановић. Породица Павла Тончића наградила је Драгана Митића из Ниша.

Уручење награда је у суботу, 3. јула на летњој позорници иза амбуланте.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − ten =