Три хиљаде динара за Алексинчане и није нека стимулација

Број вакцинисаних грађана на подручју општине Алексинац је испод републичког просека, а нарочито је тај однос поражавајући у односу на велике српске градове. Средином маја београдски челници су објавили да је вакцинисано преко 46 одсто пунолетних грађана престонице. На представљању кампање за имунизацију младих, 21. маја, премијерка Ана Брнабић је казала да је до тада једну дозу вакцине примило око 44 одсто пунолетних грађана Србије, а ревакцинисано је око 35 одсто.

Нажалост Алексинац те бројке није достигао ни након прве седмице у јуну. Према подацима који су нам били доступни, до сада је вакцинисано близу 39 одсто пунолетног становништва општине Алексинац, а ревакцинисано, односно обе дозе вкцине примило је око 30 одсто.

‒ Нисам задовољан, нарочито након првог јуна. Mогу да каже да и ова стимулација од државе од три хиљaде динара, по нама, на територији општине Алексинац није дала неке велике резултате. Било је појачано интересовање, али не драстично ‒ каже др Родољуб Живадиновић, директор алексиначког Дома здравља, у изјави за наш портал.

Наш саговорник каже да би пожељна ситуација била када би се вакцинисало 80 одсто пунолетног становништва. Очигледно да смо у општини Алексинац далеко од таквих резултата.

Насловна фотографија: Илустрација (ShutterStock).

3 коментара

  1. Pa 3.000 dinara nije nikakva stimulacija za bilo koje normalno ljudsko biće da primi nešto riskantno. Da su rekli 300.000 pa da se čovek razmisli. A za 3.000 ćemo da se nasmejemo ko da smo čuli vic i nastavimo naše živote normalno.

    A veliki gradovi, logično, i treba da imaju najveći procenat vakcinisanih. Tamo se “pobeđuje korona”, a ne u Aleksincu ili Babušnici ili Velikom Šiljegovcu – tamo odakle se i širila.

    1. E baš se iz Velikog Siljegovca širila 100%. Koliko ljudi u tom selu bilo je zaraženo korona virusom da li znate?? I da li uopšte znate gde se nalazi to selo??

  2. Mozda bi trebalo da poradite na pruzanju informacija gradjanima o vakcinama i promovisanju vakcinacije a ne da uzgajate doktore antivaksere koji zastrasuju narod. Koju kampanju vodi Dom zdravlja kako bi priblizio vakcinaciju narodu?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =