Зиманови конкурси и даље актуелни

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, а такође и због новог начина пријављивања – директно путем сајта, Зајечарска иницијатива је одлучила да се конкурс Зиман, који је намењен ђачким парламентима и удружењима грађана продужи још месец дана, односно до 15. јануара наредне године.

За максимални износ од 3000 долара у оквиру програма „ЗИман-ов фонд за младе“ могу да конкуришу регистрована удружења грађана, а поред општина Тимочке крајине могу да се пријаве и удружења из Сврљига, Алексинца, Параћина и Ћуприје.

У оквиру програма „Млади у покрету“, парламенти могу да конкуришу за максимални износ од 700 америчких долара, док ће за програм „Школски избори“ сви кандидати имати на располагању једнаке буџете за кампање које буду реализовали.

Циљ ових програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање, као и учешће младих у демократском животу локалних заједница.

Све информације о овим програмима доступне су на интернет страници www.ziman.rs. Такође, пријављивање за ове програме обавља се искључиво путем овог сајта, попуњавањем онлајн формулара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 8 =