Pijaca

Зелена пијаца: Цене прате понуду и потражњу

Последњих неколико дана понуда, а и потражња на алексиначкој Зеленој пијаци осцилирају. Исто се може рећи и за цене пољопривредних производа. Цене доста зависе од продаваца, али и муштерија којих због тренутне епидемиолошке ситуације има све мање. Према речима продаваца, цене се мењају из часа у час, тако да се може десити да исти пољопривредни производ пре и после подне нећете моћи да набавите по истој цени.

Пијачни продавци данас су били добро снабдевени воћем и поврћем. Сви који су данас пазарили црвени парадајз требало је за килограм да издвоје од 50 до 100 динара, док се цена розе парадајза кретала од 100 до 120 динара по килограму.

Паприка се више продаје на килограм него на комад, па је цена исте за килограм између 50 и 100 динара у зависности од сорте и квалитета. У понуди је и паприка за ајвар, такозвана ајварка, чија цена се креће до 150 динара. Цена ове паприке биће нижа, према речима продаваца, после 1. септембра када је буде у већим количинама.

Pijaca
Фотографија из архиве.

Краставац се креће од 50 до 80 динара по килограму, кромпир је 50, црни лук такође, док се прази лук продаје по комаду од 30 до 40 динара. Папричице се продају по цени од 5 до 10 динара, пасуљ је 300 динара, док килограм тиквица стаје 50 динара.

На алексиначким тезгама може се наћи лубеница по цени од 25 динара по килограму. док се цена диње креће око 80 динара. Што се воћа тиче, крушке су 100 динара, а за килограм ораха треба издвојити од 500 до 600 динара. Шљиве има у великим количинама, а цена по килограму иде и до 80 динара. У понуди је и грожђе по цени од 150 до 180 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =