Здравковић шампион у надвлачењу штапа

Уз смену кише, сунца  и облака, у суботу је на Власинском језеру одржано регионално такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије.

Такмичили су се представници шест месних заједница које су победници претходно одржаних општинских такмичења. Међу њима била је и екипа Месне заједнице Корман, победник такмичења у општини  Алексинац.

Учесници игара надметали су се у 11 дисциплина и то у малом фудбалу, одбојци, шаху, скоку у даљ, бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, обарању руку, народном рвању, на полигону спретности и у скакању у џаку.

− Спортска срећа није била на нашој страни, имали смо више пехова, али смо и забележили неколико значајних резултата. Тако је Никола Здравковић био најбољи у надвлачењу штапа, Драган Дончић је освојио друго место у шаху, као и екипа у надвлачењу конопца − каже за наш портал вођа екипе Срба Миловановић из Спортско – рекреативног центра Алексинац (СРЦА).

Победник такмичења је Пертате из општине Лебане, испред Орана из општине Бојник које је на другом месту. Ове две екипе стекле су право да учествују у финалу Сеоских игара Спортског савеза Србије које ће бити одржано од 26. до 28. августа у Чачку.

У крајњем скору Корман је освојио претпоследње, пето место. Испред њега су Југбогдановац из општине Мерошина на трећем и Алакинце (општина Сурдулица) на четвртом месту, док се на последње место пласирала Ладовица из општине Власотинце.

У склопу Сеоских игара, као пратећа манифестација, одржано је такмичење у кувању гулаша.

Одлазак екипе Кормана на такмичење организовао је Спортски савез општине.

Фотографије: Срба Миловановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + eight =