Завршени XVI Пекарски дани

Пригодним програмом у коме је учествовао Хор „Распевана просвета”, поделом захвалница и проглашењем победника у конкуренцији најлепших славских колача и аранжмана спуштена је завеса на 16. Пекарске дане у Алексинцу.

У категорији ученичких радова основних школа победник је Николија Младеновић из трњанске осмолетке „Стојан Живковић Столе”, другопласирана је Лана Миљковић из суботиначке Основне школе „Свети Сава”, док је треће место заузеo ученик Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника Андреј Стевановић.

Међу средњошколцима најлепше је колач украсила Катарина Јанић из Хемијско-технолошке школе Крушевац, друго место је заузео колач Бојане Радев из Млекарске школе са домом ученика „Др Обрен Пејић” из Пирота, док је на трећем месту колач Душана Бежановића из Средње школе „Свети Трифун” у Александровцу.

Жири је био мишљења да је у категорији грађанства најуспешнији био Урош Младеновић из Алексинца, другопласирана је Милајана Јовановић „Супер жене” Тешица, а трећа Милена Тачић из Лужана.

Када је реч о најлепшим славским аранжманима, најкреативнији је био Павле Јовановић из алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе, друго место је заузела Ивана Николић из Удружења жена „Бисерке” Дражевац, а награду за треће место је добила Јована Тачић из Биотехнолошке школе „Шуматовац” за свој аранжман.

Као што традиција налаже, и током ових 16. Пекарских дана публика је дала свој суд, па је за најлепши колач изабрала онај који је украсио Павле Јовановић, исти онај такмичар који је по суду жирија имао најкреативнији славски аранжман.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 13 =