Радичевић: Морамо сагледати потребе људи, тражићемо помоћ и од председника Републике

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је у разговору за наш медиј казао да је то био други састанак са представницима, пре свега пројектаната, а данас су се прикључили и представници Министарства и Железнице. Он је истакао да и даље има гомила неразрешених питања.  

Радичевић је још и казао да је Закључак са овог састанка да ће Општина Алексинац,  упутити још један допис којим ће затражити од Инфраструктуре железнице да измене пројектни задатак и да пробају да сагледају проблеме свих ових људи који су данас били на састанку.

‒ Није циљ ићи преко живих људи, градити железницу, а не сагледати њихове потребе. Наравно, Закључак  ћемо упутити и ка министру Весићу, задуженом за железницу, и обавестићемо и председника Републике, тражићемо и његову помоћ. Основни захтев је да буде што мање рушења. Измештање постојеће трасе, пошто је и шира, обухвата већи број приватних кућа и парцела, на алтернативну локацију са што мање рушења. Најлакше је проћи кроз ненасељени део општине где неће бити угрожена домаћинства, а пољопривредне парцеле би се надокнађивале ‒ појаснио је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Председник Радичевић се осврнуо и на то како ће садашња предложена траса брзе пруге утицати на будуће функционисање општине.

‒ Проблеми који остају локалној самопуправи су за нас готово нерешиви. То подразумева изградњу нових путева. Шта ћемо с канализацијом за Житковац која је доведена до грађевинске дозволе? Тај пројекат више не важи, једноставно промењени су услови и иде комплетно нови пројекат, који је уз то и плаћен. Још увек немамо информацију шта ћемо са људима које бисмо расељавали по њиховом садашњем предлогу. Зато тражимо и додатна појашњења и гаранцију за све људе да могу да наставе да мирно живе на нашој територији. То је наш превасходни циљ за наредни период ‒ категоричан је Радичевић.

Он је још и поручио да ће Општина Алексинац , и он лично, да стане уз све људе, без обзира на све консеквенце које могу да се произведу из тога, јер како каже главни интерес му је да заштитимо људе.

Аудио изјаву можете преслушати овде:

2 коментара

  1. Današnja prezentacija je bila krajnje nekorektna od strane delegacije iz Beograda. Trajala je jedan školski čas tačnije 61 min. od 12:10 do 13:11. i ništa nisu prezentovali i nisu pojasnili. Kapitalna investicija koja će se graditi minimum pet godina je stala u školski čas.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 12 =