Заменом котлова до чистијег ваздуха

Са циљем смањења штетних емисија у ваздуху, односно смањења загађења ваздуха, заменом постојећих индивидуалних уређаја за грејање уређајима на еколошки прихватљивије енергенте, Општина Алексинац расписала је други Јавни позив за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних извора у 2023. години.

По претходном Јавном позиву прихваћено је 38 пријава, за које су опредељена средства у укупном износу од око 2.171.000 динара, а други Јавни позив упућује се у циљу утрошка преосталих расположивих средстава у укупном износу од 1.829.000 динара. 

По овом Јавном позиву Општина ће суфинансирати набавку котла или етажне пећи на пелет, гас или електричну енергију, као и топлотне пумпе до 50 посто укупне вредности без ПДВ-а уз ограничење да је максимално укупно учешће Општине до 100.000 динара. Суфинансираће се искључиво трошкови набавке уређаја за грејање, односно, не узимају се у обзир остали трошкови (транспорт, уградња, додатна опрема и материјали, прикључење на дистрибутивну мрежу природног гаса и слично). Прихватљиви су искључиво рачуни за уређаје за грејање које подносиоци пријаве купе по објављивању Јавног позива, а који траје до 25. октобра.

Основни услов је да је подносилац пријаве искључиво власник 1/1 индивидуалног стамбеног објекта за који се подноси пријава, односно, нису прихватљиве пријаве за објекте који имају више власника, двојне објекте, као ни за посебне делове у стамбеном објекту, односно станове у стамбеним зградама.

Текст Јавног позива и Пријавни образац могу се преузети на пријавници Општине Алексинац, или у електронској форми на сајту Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 6 =