Искористите викенд бесплатног одвоза кабастог отпада

Aлексинчани могу током викенда да прогнозирано лепо време искористе за велико јесење спремање, јер Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” овог викенда, како је већ најављено, спроводи акцију бесплатног одвоза кабастог отпада са територије града Алексинца.

Да је све спремно за њено спровођење потврдио нам је први човек овог предузећа Далибор Марковић.

− Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је спремно да за овај викенд реализује акцију коју смо најавили неколико дана уназад. По пресеку од јутрос, петнаестак наших корисника се јавило са потребом да наша екипа дође на локацију код њих и преузме кабасти отпад , а такође већ данас су постављени контејнери на локацијама на којима смо то најавили − каже директор Марковић.

Контејнери за кабасти отпад су постављени у Потковици, на паркингу испред болнице у улици Момчила Поповића и на врху Бањског друма, односно на раскрсници улица Леле Поповић и Извиђачке, а у недељу преподне, од 7 сати па надаље биће присутно више екипа ЈКП-а које ће по заказаним позивима одвозити кабасти отпад.

Овакве акције ово предузеће спроводи већ две године на пролеће и јесен, када је време за спремање по домаћинствима, и трудиће се да их надаље реализују у већем броју, јер им пуно значи код обављања редовног посла.

− Дајемо прилику грађанима да се на овај начин реше кабастог отпада који у овом моменту представља вишак, а и нама значи да у једном или неколико дана однесемо и склонимо тај отпад. Постоји она наша стара, не тако добра, већ лоша пракса, да када буде неки орман, кревет вишак, најчешће се постави поред контејнера и онда ми ангажујемо екипу која мора само за то да оде и да уклони. Такав кабасти отпад не може да буде превезен обичним камионима смећарима, јер би дошло до оштећења наших камиона које користимо за редовну употребу − појашњава Марковић.

Он позива све грађане да искористе ову прилику и да одложе свој кабасти отпад, јер је одвожење овог отпада потпуно бесплатно у терминима када се спроводе акције, као што је случај овог викенда. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 18 =