Замена столарије уз помоћ државе: Потписани први уговори

У наредном периоду још 60 стамбених јединица на територији наше општине биће у категорији енергетски ефикаснијих објеката, јер ће у потпуности или делимично на њима  бити замењена столарија и то уз помоћ суфинансирајућих државних средстава. Данас је у сали Скупштине општине Алексинац потписно првих 20 уговора са корисницима којима је одобрен новац. Ускоро ће позив за потпис оваквих уговора добити још 40 корисника.

Средства за спровођење мера енергетске ефикасности се обезбеђују из више извора. Део је новац самих учесника на конкурсу, а део локалне самоуправе и ресорног министарства. У име локалне самоуправе уговоре је потписао председник општине Алексинац и поред његовог и потписа добитника средстава, на документу који регулише обавезе и права се нашао и потпис изабраног извођача. У овим случајевима се ради о два субјекта који се баве производњом и уградњом ПВЦ столарије „2 М” из Алексинца и „Ник-пласт” из Сокобање.

За меру енергетске ефикасности ове године из државне касе грађанима наше општине намењено је девет милиона динара бесповратних средстава. Пола овог новца је из општинског буџета, а друга половина из буџета Министарства рударства и енергетике.

Председник општине Алексинац је поздрављајући кориснике средстава најавио у овој години још један овакав конкурс и позвао грађане да учествују на њему.

‒ Општина Алексинац већ трећу годину заредом заједно са Министарством рударства и енергетике спроводи овај конкурс како би се мало унапредили и наше куће и наши објекти и оствариле уштеде. Пре свега, уштеде за кућни буџет, али на овај начин мало штитимо нашу животну средину. Драго ми је што имамо велики одзив за ову меру коју промовишемо. Данас ћемо потписати 20 уговора и оно што сам могао да приметим, сви уговори се тичу столарије. Очигледно смо погодили праве мере и користим прилику да позовемо људе да се информишу пошто очекујемо да конкурс буде и у овој години – казао је председник Радичевић пре данашњег потписивања првог уговора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + six =