Opština Aleksinac

Заказана конститутивна седница Скупштине општине

Конститутивна седница Скупштине општине Алексинац, која ће окупити одборнике изабране на изборима 2. јуна, заказана је за четвртак, 11. јул, са почетком у 10 часова. Осим потврђивања одборничких мандата, у дневном реду најављене су тачке које се односе и на избор председника Скупштине општине, као и његовог заменика и секретара локалног парламента.

Рок за конституисање алексиначке локалне скупштине истиче 13. јула, па се очекује да се на заказаној седници изабере председник и секретар Скупштине општине Алексинац. Да би општински парламент био конституисан неопходна је верификација одборничких мандата и избор председника скупштине и секретара. 

Након конституисања локалне законодавне власти, односно Скупштине општине Алексинац, тече рок од 30 дана за избор извршне власти, председника општине, његовог заменика и чланова Општинског већа.

Скупштина општине Алексинац има 41 одборника. Победничкој коалиционој листи коју предводи Српска напредна странка под називом „Александар Вучић – Алексинац сутра” припашће 26 мандата, Група грађана „Буђење” имаће седам одборника, а по четири представника имаће изборне листе „Промене одмах за општину Алексинац” и „Поштење је најбоља политика”.

Насловна фотографија: Илустрација (Извор: Архива Ал прес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 7 =