„Воденица” и ове године окупља певаче аматере

Ове године, за три недеље, по 59. пут се одржава Манифестација „На Морави воденица стара” током које ће бити приказани бројни културно-забавни садржаји. Како традиција налаже, у оквиру ове манифестације одржава се и такмичење певача аматера.

Тим поводом отворен је конкурс за све оне који желе да се опробају у певачком умећу. Право учешћа имају сви кандидати старији од 18 година, изузетно 16 година, који се за аудицију пријаве у последњој седмици пред такмичење које ће се одржати 14. јула.

Иначе, кандидат је обавезан да у пријави наведе називе две песме, од којих ће једна бити споријег ритма, а обе песме морају да припадају кругу српских изворних или народних песама, или песама компонованих у том духу. Жири вреднује стилску, ритмичку и интонативну тачност у интерпретацији песме, а узима у обзир усаглашеност избора песама, интерпретације и наступа са циљевима Фестивала. Одлуком жирија, највише десет најуспешнијих кандидата аудиције такмичиће се на финалној вечери Фестивала. Стручни жири на такмичарској вечери рангира три најбоља кандидата који ће добити новчане награде.

Пријављивање се врши преко имејла vodenica@ckualeksinac.rs, на број телефона 064/81-15-054 или лично код организатора у просторијама Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − fourteen =