Објављена имена одборника за конститутивну седницу

Општинска изборна комисија општине Алексинац је на данашњој седници донела Решење о додели одборничких мадата и издала је Уверење о избору одборника у складу са законским прописима. Ове одлуке су објављене данас и у Службеном листу општине Алексинац.

Као што смо већ раније објављивали, у будућем сазиву Скупштине општине Алексинац од 41 одборника 26 места припашће победничкој коалиционој листи коју предводи Српска напредна странка под називом „Александар Вучић – Алексинац сутра”. Група грађана „Буђење” имаће седам одборника, а по четири представника имаће остале две листе које су учествовале на локалним изборима, 2. јуна.
Одборнички мандат са листе „Александар Вучић – Алексинац сутра” добили су: Далибор Радичевић, Чедомир Ракић, Маријана Радивојевић, Ненад Станковић, Марија Младеновић, Драган Стаменковић, Татјана Богдановић, Радослав Илић, Татјана Николић, Горан Петковић, Душан Пешић, Горан Милетић, Јасмина Ђорђевић, Владан Милојевић, Јасмина Батоћанин, Александар Поповић, Александра Миловановић, Гордана Васиљевић, Новица Костић, Небојша Стојковић, Драган Чоловић, Милан Јовановић, Милош Милошевић, Слободанка Јовановић, Славица Вукадиновић и Сава Јевти. Са ове листе највећи број одборника, њих 19, су кадрови Српске напредне странке, четворо су из Социјалистичке партије Србије, а по један представник народа је из редова Јединствене Србије, Српске радикалне странке и Социјалдемократске партије Србије.

Очекивању су да после прве скупштинске седнице у овом сазиву дође до промене одборничког састава са листе која је добила највише мандата, јер се из редова одборника бира председник општине и његов заменик, па им и престаје одборнички мандат. Њега добијају следећи на изборној листи.

Одборници на констутитивној седници из редова Групе грађана „Буђење” биће Лела Стевановић, Бобан Стошић, Славиша Стевановић, Стеван Матејевић, Соња Јовановић, Владица Михајловић и Марко Златановић. И у овој одборничкој групи највероватније ће доћи до промене састава, јер је мандат добио и радник Општинске управе, па ће морати у складу са законом да се одлучили да ли остаје у радном односу, или бира политичку функцију.Са изборне листе „Промене одмах за општину Алексинац” у одборничке клупе сешће Иван Димић, Бобан Ранђеловић, Христина Солуновић и Сузана Ристић.

Осим носиоца листе др Драгана Бранковића, из групације „Поштење је најбоља политика” одборничке мандате добили су Момчило Антанасковић, Славољуб Благојевић и Јелена Милетић.

Након данашње доделе Уверења о одборничким мандатима, који ће бит верификовани на конститутивној скупштин постоји рок од 10 дана да председник СО Алексинац из старог сазива сазове такву седницу, а која мора бити одржана најкасније до 13. јула 2024. године

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =