Захтеви за регулацију саобраћаја доминирали на Савету

Савету за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац све више стижу захтеви појединаца и институција за поствљање одређене сигнализације ради регулисања саобраћаја. Тако се на дневном реду данашње седнице од 15 тачака њих 13 односило на захтеве и извештаје по њима.

За новопристигле захтеве донете су одлуке да Комисија овог тела изађе на терен, а за раније разматрали су се припремљени извештаји након обиласка тих саобраћајница.

На захтев Одељења за урбанизам да се Савет изјасни о захтеву већника Александра Стефановића из Добрујевца да се забрани на путним правцима Катун – Липовац, односно Пруговац – Црна Бара, кретање камиона веће тежине од 10 тона, ово тело ће пре одговора затражити мишљење ЈП „Путеви Србијеˮ, јер су они управљачи на делу ових саобраћајница.

 

Пре него што се донесе одлука о захтеву Месне заједнице Грејач за постављање успоривача и заштитне ограде наложено је Комисији да изађе на терен и сачини извештај. Иста процедура је и за захтеве Љубомира Јанковића о затварању пролаза између зграда бројева 163 и 165 у улици Књаза Милоша, затим за постављање саобраћајних огледала на путу Прћиловица – Доње Сухотно, за захтев за постављање прописаних знакова у улици Јужноморавских бригада, на раскрсници Лоле Рибара и Аце Милојевића, као и раскрсници Душана Тривунца и Војске Југославије.

Захтев за постављање додатних успоривача код ОШ „Љупче Николићˮ и Средње школе „Прота Стеван Димитријевићˮ мораће да сачака израду нове пројектне документације. Тим документом предвидеће се и постављање чврстих препрека на пешачком за возила како би се он обезбедио за ђаке и пешаке испред спортске хале и средње техничке школе.

Што се тиче захтева Ловачког удружења „Делиградˮ, које газдује ловиштем „Шуматовацˮ да се на више општинских путева постави знак „дивљач на путуˮ, одлучено је да се захтев допуни пројектом који ће обезбедити ловци, а локална самоуправа ће набавити сигнализацију.

Пред Саветом се нашло и неколико извештаја Комисије, односно радне групе која је поступила по раније пристиглим захтевима. Предложено је да се у делу улице Максима Горког ограничи брзина на 30 километара на сат, поставе успоравајуће вибрационе траке, као и одређена хоризонтална и вертикална сигнализација. Сличне мере су предложене и за проблеме на раскрсници улица Јужноморавских бригада и Свете Петровића Бранка. На суженом делу улице Јунаци са Кошара предлаже се ограничење брзине на 20 километара на сат, као и постављање саобраћајног огледала прекопута у улици Леле Поповић.

Када је у питању раскрсница улица Момчила Поповића и Саве Ковачевића предлаже се постављање саобраћајних стубића и упућивање захтева Полицијској станици Алексинац за појачану контролу на раскрсници и санкционисање бахатих возача.

Савет је извођење радова на замени оштећеног поклопца и плоче шахте у улици Јужноморавских бригада оценио као хитну интервенцију, па препоручио да се изда дозвола за привремено затварање саобраћаја у периоду наведених активности.

Донете су и одлуке о покретању процеса јавних набавки за пропагандни материјал и обезбеђивање стручних лица за планиране предстојеће активности на унапређењу безбедности саобраћаја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =