Заблистали на Јастрепцу: Марта друга, Стеван трећи

На Великом Јастрепцу је одржано треће коло Трекинг лиге Србије, својеврсно надметање у планинарском трчању и пешачењу на обележеним стазама. Међу 207 такмичара из преко 30 клубова били су и представници Планинарско-скијашког клуба „Брђанка” из Алексинца, њих 11.

 У екипном пласману„Брђанка” је постигла изванредне резултате; мушки тим заузео је друго место, док се женска екипа пласирала на трећу позицију. Одлични резултати нису изостали ни у појединачној конкуренцији.

На великој стази у женској конкуренцији Марта Јовановић Добжинска изборила је високо друго место, а Јелена Јонић је била 12. У мушкој конкуренцији, такође на великој стази, Стеван Станојевић је освојио треће место, Лазар Момчиловић је био четврти, док се Марко Јовановић пласирао на 20. позицију. Велику стазу, која је била дугачка 34,5 километра са успоном од 1.550 и спустом од око 1.400 метара, савладало је десеторо такмичара Брђанке, а један се успешно опробао на стази од 15 километара.

‒ Све честитке домаћину, Планинарско-спортском клубу „Јастребац” из Крушевца, на одличној организацији. Стазе су биле савршено одабране и обележене, окрепа баш богата, људи на контролним тачкама изузетно пријатни ‒ казао је за наш портал капитен екипе и потпредседник „Брђанке”, Душан Радојковић.

Четврто коло Трекинг лиге Србије биће  одржано 28. маја на Повлену.

Фотографије: ПСК Брђанка и Драган Јовановић Лера

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − five =