За ученике ОШ: Биљана Николић одржала радионице глуме

У оквиру овогодишњег програма Фестивала првоизведених представа – ПИП, а са жељом Центра за културу и уметност Алексинац да анимира младу позоришну публику, глумица Биљана Николић недавно је одржала радионице глуме у Основној школи „Вожд Карађорђе”. Она је била драг гост ученицима шестог и седмог разреда.

Биљана Николић, иначе добитница награде „Олга Ивановић” за најбољу женску улогу фестивала ПИП, је поред основних метода сценског покрета и говора децу је на занимљив начин упознала и са методама стварања сценских приказа.

Велики број ученика узео је активно учешће и на њихов захтев радионице глуме биће поновљене крајем овог месеца. Центар за културу и уметност Алексинац жели да кроз ове радионице анимира млађе генерације да се баве позориштем и уметношћу уопште.

Извор фотографија: ЦКУ Алексинац.


Поред позоришта и радионица „Како се гледа филм”

 

Центар за културу и уметност Алексинац у сарадњи са Мрежом киноприказивача Србије у недељу организује онлајн радионицу „Мала школа филмског бонтона” за децу узраста од 8 до 15 година. Радионица ће бити реализована у недељу од 11 до 14 сати путем Зум платформе (Zoom).


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 9 =