Ова игра је пожељна за малишане

Игра на табли са 64 поља, и поред свих новотарија, још увек је занимљива значајном броју најмлађих Алексинчана. На то указује и школица шаха која се у нашем граду организује већ неколико година.

Библиотека „Вук Караџићˮ у сарадњи са шаховским клубом „Лавˮ ове године од 2. децембра одржава бесплатну школицу шаха. Полазници школице шаха су деца предшколског узраста и ученици од I до IV разреда основне школе. Сваког уторка и четвртка од 17 до 18 часова у просторијама библиотеке деца имају могућност да се упознају са овим спортом, да науче да играју шах и развијају своје менталне способности.

У Саопштењу организатора медијима се наглашава да уз Ненада Ранђеловића, председника шаховског клуба „Лавˮ, наши мали суграђани имају прилику да развију здраве стилове живота, да заволе шах и открију своје таленте.  У поменутом саопштењу се још и указује да шах као мисаона игра код деце развија пажњу, концентрацију, учи их стрпљењу и развијању осећаја за стратегију.

Уз констатацију да је велики  број деце која су се одазвала позиву да се придруже школици шаха, организатори Библиотека „Вук Караџићˮ и Шаховски клуб „Лавˮ позвали су и осталу заинтересовану децу да им се придруже.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 17 =