Pijaca

За недељу дана преполовљена цена јагода

Ових дана посетиоце Зелене пијаце у Алексинцу очекује шарена, богата и разноврсна понуда, а добра вест за купце је и да су цене неких производа драстично опале. Тако су се јагоде, које су до само пре недељу дана коштале 300 динара за килограм, данас могле купити већ по цени од 100 до 150 динара. Можда је велики пад цене утицао на то да тренутно најтраженијег воћа већ до поднева скоро да није било на тезгама.

Иако је цена на пијаци драстично опала, приметно је да маркети и даље држе цену, па се у појединим јагода и даље продаје за скоро 300 динара по килограму.

Пијачни продавци су преполовили и цену трешње, па се килограм овог воћа такође може купити за 150 динара.

Pijaca

Што се поврћа тиче, њега има у изобиљу, а цене се нису претерано мењале у односу на претходну недељу. Приметно је да нема поскупљења, а понеко поврће појефтинило је за неколико десетина динара. Продавци нам кажу да посећеност пијаце и даље није на задовољавајућем нивоу.

‒ Доста робе, мало муштерија – овако нам тренутну ситуацију на пијаци описује један од продаваца.

Парадајз и даље држи цену, која се креће од 100 до 130 динара за килограм. Краставац се сада може купити и за 80 динара, као и млади кромпир, али то су најниже цене овог поврћа које се могу наћи на пијаци, пошто је код неких продаваца цена за килограм 100 динара. Паприка из увоза, која је прошле недеље коштала од 200 до 250 динара, сада се може купити и од 150 до 200 динара по килограму, колико је отприлике и цена у маркетима.

У понуди су и зелене папричице (10-15 динара), млади лук (80 динара) и купус (30-50 динара). Богата је и понуда расада, по цени од 10-20 динара за паприку, 50 за парадајз и бостан, док везица празилука кошта 100 динара.

Извор фотографија: Фејсбук страница Пијаца Алексинац и околина

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =