RK Aleksinac, Aleksinac

Алексинчани у баражу за Супер Б лигу

Екипа Рукометног клуба Алексинац, која се до прекида такмичења због корона вируса надметала у Првој лиги – Исток, учествоваће баражу за попуну Супер Б лиге.Оваква одлука уследила је након недавне седнице Управног одбора Рукометног савеза Србије, на којој је поништена такмичарска сезона 2019/2020. и донета одлуку о бараж утакмицама за попуну упражњених места у лигама од првог до последњег ранга такмичења.

– У моменту када је прекинуто надметање 15. марта наша екипа је заузeла високу, четврту позицију на табели са 16 бодова, колико је имало и трећепласирано Власотинце. Тог дана је требало да на нашем паркету играмо против Параћина, али је стигло обавештење о прекиду такмичења због опасности од ширења корона вируса, каже генерални секретар клуба, Богдан Симић. – Задовољни смо постигнутим резултатима, поготово у јесењем делу шампионатакада смо у једном тренутку били на другом месту. Имамо одличан играчки потенцијал и изврсног тренера Владана Стошића, па је то превагнуло при доношењу одлуке о учешћу у баражу. Уз максимално залагање целе екипе и мало спортске среће, верујем да можемо бити победници баража, што значило пласман у Супер Б лигу. А то би био највећи успех у историји клуба који ове године обележава пола века од оснивања, наглашава Симић.

Prozivka RK Aleksinac

Клубови који су заинтересовани за учешће у баражу треба до 26. маја да доставе пријаву за такмичење. Коначна одлука о начину одигравања за сваку лигу биће донета 4. јуна на седници Такмичарске комисије Рукометног савеза Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =