За изборе у Алексинцу: Потврђена листа Александар Вучић – Алексинац сутра

Коалиција окупљена око Српске напредне странке на предстојећим локалним изборима у општини Алексинац, заказаним за 2. јун, наћи ће се на гласачком листићу под бројем један, пошто је њена изборна листа потврђена од стране Општинске изборне комисије.

Изборна листа на којој су имена 41 кандидата за одборнике Скупштине општине Алексинац носи назив Коалиција: Александар Вучић – Алексинац сутра. Ову коалицију коју предводи СНС чине још Социјалистичка партија Србије, Социјалдемократска партија Србије, Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије, Јединствена Србија, Српска радикална странка, Покрет социјалиста и Српска странка Заветници.

Иако је коалициона листа дуга са партијама и покретима, међу кандидатима за одборнике су представници само неколико политичких организација. Први на листи је дипломирани инжењер машинства Далибор Радичевић, актуелни председник општине и први човек алексиначког одбора СНС-а, а други је коалициони партнер из СПС-а, дипломирани економиста Чедомир Ракић, председник Општинског одбора ове партије у Алексинцу и у пртходном сазиву државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, док је трећа на листи васпитачица Маријана Радивојевић, тренутно заменица председника општине.

Затим следи списак одборничких кандидата из редова СНС-а до десетог места на којем је предузетник Горан Петковић из Јединствене Србије. Следи списак кадрова СНС-а и СПС-а до 19. места и кандидата Српске радикалне странке пензионера Новице Костића. Из Социјалдемократске партије Србије на 21. месту је предузетник Драган Чоловић. До краја списка од 41. кандидата осим још једног радикала све су углавном особе из редова СНС-а и двоје из СПС-а.

Сумирајући ову изборну листу очито да ће највећи број одборника бити из Српске напредне странке, јер су њихова 32 одборничка кандидата, Социјалистичка партија Србије представљена је са пет, али је последњи на листи пензионер Србобран Миловановић са скоро никаквим шансама за мандат. Српска радикална странка има два, а по један кандидат за одборнике је из редова Јединствене Србије и Социјалдемократске партије Србије.

Колико ће на гласачком листићу бити изборних листи знаћемо 12. маја у поноћ, када је задњи рок за предају кандидатуре.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =