Никола Роквић за викенд прошао кроз општину Алексинац: Причестио се у грејачкој цркви

Хумани подвиг певача Николе Роквића који се пешака пут грчке Егине, на пут дуг 1060 километара, упутио зарад прикупљања средстава за дечију онкологију, сваког дана постаје смисленији што потврђује висина до сада прикупљених средстава. На рачун певачеве фондације „Породица” до сада је, како преносе медији, уплаћено више од шест милиона динара.

Роквић је за викенд, шестог и седмог дана пута ка моштима Светог Некатарија Егинског, прошао кроз територију општине Алексинац. На Цвети, 28. априла, причестио се у храму Вазнесења Христовог у Грејачу, што је како каже остварење једног од његових циљева.

– У самим припремама за овај пут, имао сам жељу да некако уклопим да на Цвети и Васкрс будем на Светој Литургији и да се причестим! Како сам пред сам пут одлучио да ипак имам и свакодневно трчање уз брзи ход као и да није добро да правим неки дан паузе, због хлађења тела и испадања из ритма, одлучио сам да на данашњи дан, због великих врућина не идем на Литургију! Онда би требало да трчим од 11 до 4 по највећем сунцу што би ме много истрошило а треба гурати 30 дана! – написао је певач на свом Инстаграм профилу. 

 

На петнаестом километру тога дана указала му се светиња са десне стране, а када је ушао унутра било је баш време причешћа. Колику је то радост изазвало код певача видело се по његовом озареном лицу када је ушао у цркву где је остао до краја литургије.

Фото: Инстаграм Никола Роквић

– Јутрос када сам кренуо око 6:15 осећао сам тугу у срцу због тога што се данас нећу причестити… На 15-том километру у месту Грејач, видех дивну црквицу са десне стране, било је око 10 до 9, мислим није још почела Литургија, нећу правити пометњу, ући ћу да се поклоним икони и да наставим… Улазим у цркву и са врата чујем ‘Тијело Христово примите…’ ушао сам у тренутку када је почела причест!!! Васиона!!! Каква радост!! Стао сам у ред, и замолих оца за благослов да се причестим! Дивни отац Новица ме је и причестио! Толико сам снаге добио, а и увид, да колико год ми нешто планирали, Бог има задњу реч!!! Слава Богу и хвала!!! Радујмо се!!! – написао је певач. 

Присутни верници са знатижељом су посматрали госта, али пошто је литургија била у току нико није прилазио да се фотографише, нити је било питања. Они који су упућени у певачеву мисију благим осмесима показали су да поштују оно што ради и да има њихову подршку.

Роквић је сачекао крај литургије, узео нафору, поклонио се икони и ужурбано кренуо ка Нишу. Са благословом грејачког пароха и аманетом да у Егини помене вернике Храма Вазнесења Христовог, наставио је ходочашће.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + nineteen =