За Дан оштине: Град богатији за балон салу

Спортска инфраструктура у општини Алексинац од данас ће бити богатија за још један објекат. Поводом Дана општине свечано је отворена за употребу балон сала која је изграђена на простору иза Хале спортова.

У пратњи челних људи општине, председника Ненада Станковића и његовог заменика Чедомира Ракића, свечану врпцу пресекла је Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља у Влади Републике Србије, задужена за демографију и популациону политику. Овај Владин сектор је и финансирао изградњу овог објекта. Међу присутнима били су и државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски.

У оквиру свечаног отварања, за госте је припремљен пригодан спортски програм у коме су учествовали представници Савеза за школски спорт општине Алексинац, Џудо клуба „Алексинац” и Удружења српских пријатеља спорта из Житковца.

Према речима директорке Спротско-рекреативног центра Алексинац Милене Максимовић, која је у име домаћина дочекала делегацију, балон сала ће превасходно бити намењена деци предшколског узраста и ученицима од првог до четвртог разреда, али ће такође бити отворена и за све људе који се баве спортом.

Према ранијим најавама, вредност ове инвестиције износила је преко 150.000 евра, односно скоро 20 милиона динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 10 =