Државни секретар отворио спортску салу, најавио базен

Основна школа „Вук Караџић” у Житковцу скоро свакодневно мења своје лице. Уредно двориште, простор испред зграде, као и сређене унутрашње просторије су слике које су затекле данашње госте на отварању реновиране спортске сале. Свечану врпцу са директором школе Миланом Динићем пресекао је државни секретар у Министарству омладине и спорта Републике Србије Предраг Перуничић. Испред локалне самоуправе овом догађају присуствовали су председник општине Алексинац Ненад Станковић и народни посланик Далибор Радичевић.

Реновирање спортске сале је коштало око два милиона динара и новац је обезбеђен из општинског буџета и из текућих средстава за одржавање, док су радове извели сами запослени у овој установи.
Државни секретар Перуничић каже да је стекао утисак да општина Алексинац стварно мисли на будућност, када је у питању како предшколски узраст тако и школски узраст.

− Свака школа има своју салу што је велика ствар. Улагање једног динара у спорт, је три динара мање у здравство. Желим да им честитам и да их похвалим, остало је још да урадимо у једној школи и базен који би служио за обуку непливача највише, а и да школска деца могу да га користе током читаве године − казао је овај државни функционер.

Перуничић је најавио и помоћ око изградње базена уз напомену да, када је пре четири године започета прича о базену, општина није имала никакав пројекат. Сада, по његовим речима, урађен је пројекат, добијена је грађевинска дозвола и сада се траже од неких министарстава средства да би се то завршило.
Говорећи о значају спорта за младе, он је напоменуо да сваком детету коме омогућите да се игра са друштвом, мање су шансе да оно беспотребно, ради разоноде, седи за компјутером.

 

− Зато је важна та школска инфраструктура која је грађена углавном 70-их година прошлог века. Свако слободно време квалитетно деца могу да проведу овде или у школском дворишту где има спортски терен. Оно што је важно да професори физичког васпитања буду ангажовани, посвећени, ентузијасти, да што више деце имају на секцијама, да се што више деце бави барем рекреативним спортом – апеловао је у изјави за наш портал државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић, приликом данашње посете Основној школи у Житковцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 7 =