За Дан општине Ражањ најављене нове инвестиције

Свечаном седницом и доделом признања најзаслужнијима јуче је обележен Дан општине Ражањ. Плакета, највише признање ове локалне самоуправе, додељена је Николи Михајловићу из Београда, председнику Задружног савеза Србије, за допринос у развоју задруга на подручју општине Ражањ. За допринос у развоју општине Ражањ захвалнице су додељене Весни Марковић, заменику Државног првобраниоца одељења у Нишу, Дарку Перићу, воћару из Мађера и Синиши Николићу, запосленом у Јавном предузећу „Путеви Ражањˮ. Новчане награде додељене су ученицима генерације Јелени Томић и Николи Стамболићу.

Пре тога, на споменик палим борцима у центру Ражања положено је цвеће и одата почаст страдалим ратницима. Председник општине Ражањ Добрица Стојковић је напоменуо да је споменик обележје свим страдалим у ослободилачким ратовима, иако је празник општине обележен 13. октобра, дан када је 1944. године овај крај ослобођен у Другом светском рату.

Говорећи на свечаној седници, председник Стојковић је истакао јединство у општинском парламенту, као и уштеде настале пошто нико од одборника па до чланова комисија и функционера не узима дневнице. Он је још једном указао на здрав буџет, без дуговања и кредитних задужења.

‒ Таква је слична прича и у јавним предузећима. Јавна предузећа „Путеви Ражањˮ и „Комуналацˮ раде поверене послове за општину у области путне, електро и комуналне инфраструктуре. И они то раде, сигуран сам, три пута боље и три пута јефтиније него што би то радило неко треће лице. Ако погледате уштеде само по ова два основа, оне се збиља мере озбиљним цифрама ‒ напоменуо је први човек општине Ражањ и додао да је у овој години за инфраструктуру издвојено 60 милиона динара.

Ова средства су утрошена за замену уличне расвете, прве фазе замене старих дотрајалих сијалица новим модерним лед осветљењем, за основно образовање издвојено је око 40 милиона, 20 милиона за потребе здравства, за спорт и културу око 10, за социјална давања пет милиона.

‒ Ред је да споменем и чињеницу да су радници Општинске управе носиоци оваквих активности и ту морате имати добре стручне и оспособљене људе који су спремни да праве добре пројекте и да благовремено реагују. Навешћу, рецимо, податак да смо од Канцеларије за управљање јавним улагањима обезбедили 240 милиона за реконструкцију главног цевовода од изворишта Брачин преко секундарне мреже у Ражњу, па до крајњих корисника – наставио је Стојковић.

Стојковић је казао да већ годинама уназад припремамају пројекте и сигурни су да ће једног тренутка сваки од тих пројеката наћи своју намену.

‒ Један од њих је пронашао ове године, а то је пројекат изградње канализационих мрежа у сеоским срединама. За три највећа села, односно месне заједнице, после Ражања, за Скорицу, Смиловац и Витошевац издвојиће 235 милиона динара за изградњу канализације. То је посао у који сада врло брзо улазимо. Он ће вероватно почетком наредне године, бар према речима председника државе, почети да се реализује ‒ објаснио је Стојковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =