Vulin: Prihvatni centar za smeštaj azilanata u Aleksincu za sada samo rezerva

Iako Aleksinac ima odgovarajuće kapacitete za smeštaj migranata, oni će biti stavljeni u funkciju tek ako se za tim ukaže potreba, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obilazeći Dom za nezbrinutu decu „Hristina Markišić“. On nije mogao da precizira da li će i kada u našoj opštini biti otvoren prihvatni centar, ali je dodao da nijedna odluka neće biti doneta bez saglasnosti lokalne samouprave.

– Svi migranti koji se nalaze na teritoriji Republike Srbije moraju biti zbrinuti i mora se organizovano brinuti o njima, jer ih u suprotnom imate i na ulicama i na svim ostalim mestima i ne znate šta se sa njima dešava. I Aleksinac ima taj potencijal i ukoliko bude bilo potrebe da se obezbede odgovarajući prihvatni kapaciteti za privremeni smeštaj, računajte da i to može da se desi. Naravno sve će se raditi uz saglasnost i u dogovoru sa lokalnom samoupravom i uvek se biraju objekti koji nisu u centru grada, koji nisu u svakodnevnom životu, već oni izdvojeni i blizu puta – objašnjava ministar i navodi da je Aleksinac za sada samo rezerva.

Vulin je istakao da se Srbija trudi da otvaranjem više manjih prihvatnih centara lakše kontroliše situaciju, ali i da pruži ljudima koji tamo borave humanije uslove za život.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =