Ministar Vulin u Aleksincu: Dogovor o izgradnji novog objekta Centra za socijalni rad

Današnja poseta ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina opštini Aleksinac i Domu za nezbrinutu decu „Hristina Markišić“ rezultirala je dogovorom o početku izgradnje nove zgrade za potrebe ovdašnjeg Centra za socijalni rad. Objekat će biti podignut na lokaciji gde se i sada nalazi ova ustanova, a njegova izgradnja finansiraće se zajedničkim sredstvima opštine Aleksinac i Republike Srbije.

– Centar za socijalni rad trenutno se nalazi u jednom vrlo neuslovnom objektu. Prošle godine je lokalna samouprava u saradnji sa direktorom Jasnom Nikolić izdvojila sredstva i uradila projekat novog objekta i sada smo u fazi dogovora da na tom istom mestu, pošto tu imamo kompletnu infrastrukturu i sve ono što je potrebno, izgradimo nov objekat ovoj ustanovi – rekao je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.ministar 2

Ovaj dogovor potvrdio je i ministar Vulin, napomenuvši da će pored Obrenovca, koji je nakon poplava dobio novu zgradu, posle skoro tri decenije ovo biti prvi novoizgrađeni objekat u Srbiji, namenjen nekom od centara za socijalni rad.

– Lokalna samouprava u Aleksincu će dobiti novi centar za socijalnu zaštitu, ali ne samo zato što je trenutni prostor neuslovan, već i zato što je ovo nerazvijena opština koja vodi računa o korisnicima socijalne zaštite kao da je veoma razvijena. Ja to zaista poštujem i ovo je znak zahvalnosti. Politika ministarstva jeste da uđemo u obnovu kompletnog sistema socijalne zaštite i kada su u pitanju naše ustanove za brigu o starima i za brigu o mladima, kao kada su u pitanju naši centri za socijalni rad. Naši korisnici zaslužuju da imaju objekte u kojima zadovoljavaju svoje potrebe na najvišem nivou, ali i naši zaposleni zaslužuju da rade u zdravim, uslovnim, modernim prostorijama, rekao je Vulin.

Ministar Vulin je dodao i da je politika ove Vlade i premijera Vučića da se sve što država zaradi i uštedi uloži tamo gde je pomoć najpotrebnija, a to se posebno odnosi na sistem socijalne zaštite, koji je dugi niz godina, po njegovim rečima, bio zapostavljen.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − six =