Време дозволило и непланиране радове

Повољни климатски услови у претходном периоду су омогућили да служба Градског зеленила Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” несметано обавља своје активности, чак и више од оног што је планирано и логично за овај период године.

Оно што је сад актуелно јесте сређивање крошњи стабала у самом центру града и ту ће ова служба радити у наредних неколико дана, а урадили су доста на сређивању Градског парка „Брђанка”, тачније отварању видика у делу између аутобуске станице и Грамера.

− Оно што је некада било запуштено данас то изгледа много другачије и у претходних десетак дана су радници зеленила ту направили видик, па ће парк изгледати лепше и уредније и са те стране − рекао је први човек овог предузећа Далибор Марковић.

Пре Брђанке су урадили и један велики посао, а то је уређење дела између Старог гробља и улице Иве Лоле Рибара, у делу Палилуле, где је један велики простор, који је био јако запуштен, сређен.

− Идеја је да тај део служи као паркинг за Старо гробље и да један део буде озелењен и уређен парковским садржајем − појашњава Марковић.

Како најављују из овог предузећа, у наредном периоду наставиће са уређењем Градског парка „Брђанка”, а видео надзор који је од скоро уведен ће сигурно омогућити да све што буде урађено тако остане и убудуће. Такође, радиће се на одржавању онога што је посађено на јесен, уколико има биљки које треба пресадити и појачано одржавати,  а све по налогу оснивача, односно надлежног одељења Општинске управе. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + ten =