Vrele dane noćas rashladilo nevreme

Retki su meštani opštine Aleksinac koje nije noćas probudilo nevreme. Petnaestak minuta posle ponoći jak olujni vetar i grmljavina najavili su obilne padavine, a samo nekoliko minuta kasnije usledio je jak pljusak. Analizirajući statistiku noćašnjih padavina, dolazi se do zaključka da su oblaci ovog puta veći deo svog tereta ispustili iznada podjastrebačkih sela.

Prema objavljenim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Porodinu je, za kratak vremenski period palo 43 ipo litara kiše po metru kvadratnom i to je najveća cifra koja je jutros zabeležena na mernim mestima širom naše opštine. U Vrćenovici je palo skoro duplo manje kiše, odnosno 23 litra po metru. Podno Bukovika u Mozgovu je izmereno 8,6 litara, a u Rsovcu ispod Leskovika 16,45 litara. Najmanje vodenog taloga je nevreme ostavilo u centralnom delu opštine, pa je na mernom mestu u Glogovici zabeleženo 4,4 mm kiše.

Ovakvi meteo uslovi nas najverovatnije očekuju i u narednih nekoliko dana, jer vremenska prognoza obilne padavine sa grmljavinom i jakim vetrom najavljuje sve do srede. Tek od četvrtka nas očekuje stabilizacija vremena.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 + fifteen =