Pero Defformero

„Ал рок фест” поново обрадовао посетиоце: Перо Деформеро стиже на Таш

Посетиоце „Ал рок феста” који се одржава у Алексинцу августа месеца, организатори су и овога пута пријатно изненадили објавом првог извођача који ће ове године поздравити публику на Ташу. После бројних познатих српских бендова, на ред је дошао и новосадски састав Перо Деформеро, који спаја наизглед два неспојива жанра – метал и фолк.

„Гастарбајтер”, „Метал свираћу”, „Хипстер”, „Готичарка”, „Екстра”, „Каубој из Босне”, само су неки од хитова које доноси четврочлана екипа предвођена Гораном Бишевцем.

Pero Defformero

Новосадске метал-фолкере најпре је прославио хит „Дошли смо до краја пута…”, а Горан Бишевац код шире публике популарност стиче након објаве песме „Масовна са’рана”. Занимљиво је да се данас на њиховим свиркама могу видети и љубитељи метал звука, али и они који преферирају фолк музику. Осим шаљивим текстовима и одличном музиком, састав Перо Деформеро пажњу публике привлачи и спотовима који обилују кичом, па је њихова публика већ навикла да види балерину у белој хаљиници на депонији у „Хорор Бишкетовом” споту или гастарбајтера у белом оделу поред мешалице. То бело одело, бели шешир и упадљив накит су и заштитни знак оснивача групе и вокала Горана Бишевца.

Festival
“Ал рок фест”: Фото из архиве

– Они нам доносе гастарбајтерски метал, пун друштвене критике кроз хумор и карикирање балканске турбо-фолк музике, који иако кроз зафрканцију, показује зубе у свој својој оштрини – подсећају организатори фестивала. 

Састав је основан 1993. године, а поред Бишкета чине га Саша Фриш – гитара, Андраш „Банди” Ишпан – бас и Лука „Роруле” Јелисавчић – бубњеви. Поред гомиле свирки по градовима Србије, Перо Деформеро су успешно наступали у другим земљама као што су Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Македонија, Црна Гора, Бугарска и Аустрија.

Према најави организатора пети АЛ рок фест одржаће се од 27. до 29. авгсута, а наступ Новосађана најављен је за последњи дан фестивала, 29. август. Имена осталих извођача биће накнадно позната.

Фото са насловне: Фејсбук страница Pero Defformero 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =