Вреле дане ноћас расхладило невреме

Ретки су мештани општине Алексинац које није ноћас пробудило невреме. Петнаестак минута после поноћи јак олујни ветар и грмљавина најавили су обилне падавине, а само неколико минута касније уследио је јак пљусак. Анализирајући статистику ноћашњих падавина, долази се до закључка да су облаци овог пута већи део свог терета испустили изнада подјастребачких села.

Према објављеним подацима Републичког хидрометеоролошког завода у Породину је, за кратак временски период пало 43 ипо литара кише по метру квадратном и то је највећа цифра која је јутрос забележена на мерним местима широм наше општине. У Врћеновици је пало скоро дупло мање кише, односно 23 литра по метру. Подно Буковика у Мозгову је измерено 8,6 литара, а у Рсовцу испод Лесковика 16,45 литара. Најмање воденог талога је невреме оставило у централном делу општине, па је на мерном месту у Глоговици забележено 4,4 мм кише.

Овакви метео услови нас највероватније очекују и у наредних неколико дана, јер временска прогноза обилне падавине са грмљавином и јаким ветром најављује све до среде. Тек од четвртка нас очекује стабилизација времена.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − thirteen =