Вредне руке уређивале житковачку станицу

Акција на уређењу железничке станице у Житковцу и парка преко пута Основне школе „Вук Караџић” организована је у недељу од 7 часова ујутру и заједно са акцијама у Нозрини и Лужану трајала је до 11.30. Учесници ове несвакидашње добровољне радне акције били су чланови Клуба бригадира „О*РУК генерација”, Клуба „Хумано срце”, Удружење бораца, Еколошког друштва „Колибри” и Удружења „Завичај” из Житковца. Укупно је у акцији учествовало 14 волонтера, вредних људи широког и доброг срца, чије ангажовање је наишло на општу подршку грађана Житковца, али и бројних путника Железнице Србије.

Вредне руке покосиле су високу траву поред станице и са колосека, посечене су гране и сакупљен шут, пластичне кесе и флаше, лименке, суве гране, окречено је дрвеће и жардињере, офарбана ограда и једна једина клупа на станиции на крају очишћене су обе чекаонице. Једино није уређиван спољни санитарни чвор који је право ругло железничке станице, али и самог центра Житковца.

Тог дана акцијаши нису уређивали само Житковац, већ су се преселили и у Нозрину и Лужане. У Нозрини су уредили и очистили простор око чесме изворске воде испред домаћинства Јовановића, где је било шута за неколико препуних врећа. Акција је окончана у Лужану где су акцијаши покосили и очистили комплетан простор око споменика борцима свих ослободилачких ратова Србије.

− Растали смо се у одличној атмосфери и са са лепим утисцима, између осталог и због изузетно топле и срдачне добродошлице у свим насељима у којима смо уређивали објекте. Свуда смо почашћени кафом,соком,а на крају и чашом хладног пива − каже за наш портал секретар „О*РУК генерације”, Драган Јовановић Лера.

Учесници акције, а било их је из Алексинца, Житковца, Врћеновице,Грејача, Лужана, Честе, Вакупа и Моравца, награђени су акцијашким мајицама. Заказали су наредну добровољну радну акцију за август када ће радити на уређењу простора око Цркве Свете Тројице у Горњем Адровцу.


Капа доле!

Недељна активост вредних волонтера наишла је на позитиван одјек на друштвеним мрежама.

− Браво, свака част! Надајмо се да ће творци овог хаоса, ако не ништа друго, да се бар постиде ваших година, дозову памети и бар мало почну да размишљају о својој околини… Свима вама, капа доле − написала је Радица Пешић и сама вишеструки акцијаш и ударник и у неколико наврата командант алексиначких бригада и ОРА „Алексинац 86”.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =