Општина регресира пољопривредницима део премије осигурања

Пољопривредници са подручја општине Алексинац, власници регистрованог комерцијалног домаћинства, имају прилику за повраћај дела уложених средстава у осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња.

Општина Алексинац расписала је јавни позив за регресирање премије осигурања које су пољопривредници платили како би осигурали засаде и животиње. Регрес се остварује у висини од 60% осигурања, а максимална подршка по кориснику може да износи 100 хиљада динара. Из општинског буџета издвојено је пола милиона динара.

Заинтересовани пољопривредници захтеве могу да поднесу од 8. августа, а јавни позив је отворен до 26. августа ове године.

Уз захтев се подноси и одређена документација која се доставља лично преко писарнице Општинске управе Алексинац. Учесници јавног позива који предају непотпуну документацију имаће рок од 8 дана да исту допуне, у супротном ће захтев бити одбијен.

Пољопривредницима је на располагању и стручна служба Општинске управе Алексинац која се налази у канцеларији бр. 32 у згради Општине, а додатне информације могу да се добију и путем телефона 018/809-040 од 7 до 15 часова. 

Текст јавног позива објављен је на званичном сајту Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =