Predsednik opštine Nenad Stanković danas na sastanku sa Vučićem i ministrima u Nišu

Sedište Vlade Srbije će u narednih sedam dana biti u Nišu, a danas će u ovaj grad stići i premijer Aleksandar Vučić. Vlada će u Nišu boraviti do 19. otktobra, a za to vreme biće održan niz sastanaka sa predstavnicima vlasti iz ovog dela Srbije, ambasadorima zemalja Evropske unije, kao i biznis forum za preko 300 privrednika iz regiona. Premijer i ministri obići će i gradove i opštine juga Srbije, a uveriće se i kako posluju pojedine firme i da li planirani radovi na izgradnji važnijh objekata teku po planu.

Prema dostavljenom protokolu iz Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima, danas u 17 sati biće održan sastanak premijera i ministara sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković za Radio Aleksinac ističe da je premijer od ove lokalne samouprave dobio poziv da poseti firmu „Monikom“, jednog od najvećih investitora u protekle dve godine u našoj opštini, koja bi mogla da bude značajni faktor u daljem razvoju i unapređenju aleksinačke poljoprivrede.

Stanković dodaje da će premijeru biti predočeno i kako teku radovi na uređenju korita reke Moravice u zoni grada, ali i zatražena pomoć za završetak zgrade Poljoprivredne škole „Šumatovac“.

– Ta investicija trenutno stoji i mi očekujemo da ćemo moći uz njegovu podršku da obezbedimo nedostajuća sredstva da taj objekat bude završen. Time će praktično i naša treća srednja škola dobiti svoj objekat, što bi bilo dobro jer su sada dve srednje škole u jednom objektu, a bilo bi dobro i za grad jer bi došlo do rasterećenja Sportske hale. Sada Sportsku halu koriste dve škole, a preseljenjem Poljoprivredne škole u novu zgradu, prilično velika satnica ostala bi na raspolaganju aleksinačkim klubovima.

Stanković je negirao da će od premijera tražiti pomoć zbog previranja u aleksinačkom opštinskom odboru, naglasivši da priznaje samo jasno i javno upućenu kritiku, dok sa osobama koje svoj identitet kriju iza lažnih brojeva telefona i mejl adresa ne želi da polemiše. Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Aleksincu je jedan od organizovanijih i funkcioniše sasvim dobro, poručuje on.

– Nikakvih loših dešavanja nema. To što neko lažnim dopisima želi da stvara takvu predstavu i to što neko želi da pravi lošu sliku o ambijentu u opštinskom odboru Aleksinac, uopšte ne znači da su te stvari i tačne, pogotovu kada to čini sa lažnim identitetima, sa telefonskih brojeva na koje se ne javalja, sa lažnih imejl adresa. Nemamo respektabilnog kritičara koji bi mogao da sedne za sto i da iznese argumente za svoje tvrdnje, već imamo fantoma koji lažnim identitetima pokušava da uruši jedan dobar opštinski odbor.

Kako pišu beogradski mediji, premijer i ministri će tokom narednih nedelju dana posetiti Aleksinac, ali i Vladičin Han, Svrljig, Belu Palanku, Surdulicu, Leskovac, Vranje i tri opštine Topličkog okruga. Nadležni će se uveriti i kako teku radovi na Koridoru 10, kao i da li će novi Klinički centar u Nišu biti završen na vreme. Vučić će primati i građane, a za razgovor sa premijerom prijavilo se 1200 ljudi.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 12 =