radovi-na-putu-5-sanacija-p

Od ponedeljka rekonstrukcija puta od Tešice ka Grejaču

Lokalni put od Tešice prema Drenovcu uskoro bi trebalo da dobije novo ruho. To je epilog današnjeg sastanaka predstavnika Ministarstva privrede sa predsednikom Opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem. Predsednik Stanković u izjavi za Radio Aleksinac podseća da je prva faza rekonstrukcije ove deonice završena još prošle godine, a u ovom slučaju radiće se kolovoz od mosta na reci Turiji do pružnog prelaza od Tešice ka Grejaču.

– To je značajna saobraćajnica za Opštinu Aleksinac, pošto nas ona sa leve strane Morave povezuje sa Nišom i taj put je dosta frekventan. Kada budu završeni radovi, i ta deonica će biti vrlo pristojna. Podsećam vas da smo prošle godine uradili jednu deonicu po istom modelu, u saradnji sa Ministarstvom privrede, od centra Tešice do neposredno pred most na reci Turiji. Zato smo i ove godine konkurisali za sledeću deonicu na tom putu.

Sredstva za rekonstrukciju ove deonice partnerski su, po 50 posto, obezbedili lokalna samouprava i Ministarstvo privrede, a s obzirom na to da je i izvođač izabran, radovi će početi već 17. oktobra. Rok za završetak je 30 dana.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + seventeen =