Vitezovi na „Zmajevoj nedeljiˮ očekujući Dan škole

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom Rudniku u toku je „Zmajeva nedeljaˮ ‒ sedmica puna učeničkih aktivnosti, a vreme kada se obeležava Dan škole. Danas su đaci i prosvetni radnici dočarali kulturu srednjeg veka.

Posetioci su danas u podne imali priliku da na platou ispred škole pogledaju jedinstvenu postavku srednjevekovnih rekvizita i budu učesnici radionica za izradu grnčarije, izradu zastava i grbova i lepog pisanja guščijim perom.

Uz to, mogli su da posete izložbe srednjevekovnih gradova, rukotvorine učenika, da probaju tradicionalna jela, uživaju u melodiji srednjevekovnih trubadura i dive se kostimima koji su uzeti od Gradskog pozorišta „Teatar 91” i Udruženja „Zmajevih vitezova” iz Kruševca.

‒ Ovo je zaista bilo divno iskustvo, bilo je interesantno družiti se i sa decom, roditeljima i nastavnicima i naravno uživali smo svi u zvucima, bojama i ukusima srednjeg veka. Veliku zavhalnost dugujemo organizatorima, nastavnicama Suzani Ristić  i Jasmini Marković, a naravno i saradnicima Teatru 91, Ljubiši Miloševiću, Gorici Golubović, Slađani Patrnogić, Aleksandri Pavlović, Vesni Dimitrijević, Ivani Adamović i Mariji Radenković ‒ kaže nastavnica Marija Petrović, jedna od organizatora današnjeg okupljanja.

„Zmajevu nedeljuˮ, koja traje od 16. do 20. maja, otvorila je nastavnica likovne kulture Aleksandra Pavlović i to interesantnom radionicom slikanja vinom i kafom. Utorak je bio osmišljen kao tematski dan posvećen velikanu dečije poezije Jovanu Jovanoviću –  Zmaju.

Sutra je sportski dan, a u petak Dan škole i svečana akademija sa temom „Život kao na filmu”.

Više fotografija na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one × 4 =