Збирка поезије „Лумен”обасјала пут до својих читалаца

У Арт галерији Дома културе синоћ је одржана промоција књиге „Лумен” Слађане Ивановић, песникиње из Житковца. Упркос лошем времену које се надвило над нашим градом, галерија ове културне установе била је испуњена љубитељима писане речи, али и поштоваоцима поезије ове ауторке.

Ово је њена прва збирка поезије, али у њој се не могу наћи почетнички стихови, јер Слађана Ивановић се више од две деценије бави писањем поезије, текстова за компоновање и сликарством. Дугогодишња је чланица Књижевног клуба „Велимир Рајић” и Удружења стваралаца у култури „Завичај”. Њене песме, чланци и интервјуи заступљени су у многим зборницима и часописима у земљи и иностранству. Власница је многих признања, диплома и захвалница, добијених у земљи и региону.

 

 

Један од иницијатора да Слађана Ивановић објави своју прву књигу поезије био је и Драган С. Павловић, књижевник из Бобовишта, који је уједно и рецензент књиге.

− Искрено верујем да ће Слађана Ивановић успешно наставити свој песнички пут. Поставила је чврст темељ и здраву основу, која њено песничко изражавање чини препознатљивим. Надам се да ће овај златни вез стихова, укоричен љубављу, успешно наћи пут до својих читалаца – рекао је, између осталог, Павловић.

Поезију Слађане Ивановић казивали су Мирослав Мишел Болтрес, Драгослав Ристић, Виобран Голубовић и Александра Стојаковић. Музичким нотама на клавиру синоћни програм обогатила је и Дина Радић, ученица Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца.

Збирка поезије „Лумен” издата је од стране Центра за културу и уметност Алексинац.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 3 =