Вило се коло за крај године

Несвакидашњим концептом концерта народних песама и игара где кореографију није пратила једнобразност народних ношњи, како то правила налажу, већ су чланови ансамбла носили различите ношње које одликују све крајеве наше земље, Културно-уметничко друштво „Видовдан” из Великог Дреновца обележило је овогодишњи рад и постигнуте резултате.  

Сала тамошњег Дома културе била је јуче мала да прими све мештане и госте овог села, праве љубитеље фолклора и традиције коју ово Друштво баштини, током концерта у коме су учествовали и гости, чланови Ансамбла народних игара и песама „Наиса” из Доњег Међурова код Ниша. Поред фолклора и чланице Удружења жена „Круна” из Нишке бање  узеле су учешће у синоћном програму извевши сценски приказ из представе „Зона Замфирова”.

Овај концерт је био својеврсна прослава победе на Михољским сусретима села и није одступао од ранијих када је реч о програму, јер су и овог пута наступили сви чланови овог КУД-а. Част да отворе програм имали су најмлађи чланови, а потом су наступили средња група и ветерани.

Иначе, КУД „Видовдан” из Великог Дреновца је једно од најактивнијих и најбројнијих на територији општине Алексинац, наступају у неколико категорија: јуниори, сениори и ветерани, броји близу 50 чланова међу којима најмлађи имају свега четири године.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 2 =