Верица и Јелен најбака и најдека

Црвени крст Алексинац организовао је данас традиционалну акцију „Сунчана јесен животаˮ у Геронтолошкoм центру „Јеленацˮ. Акција је одржана у оквиру месеца солидарности са старима.

− Ова манифестација почела је идејом Црвеног крста још давних 90-их година, била је прва у Србији и бројне установе социјалне заштите у околини и целој Републици су је копирале. И данас многобројне установе имају манифестације где бирају најдеку и најбаку, а ми смо данас поред тог избора имали и културно-уметнички програм, да би људима поклонили што више пажње и забаве − рекао је Драган Јовановић, први човек Геронтолошког центра „Јеленацˮ.

Пригодан програм за најстарије суграђане који тамо бораве започео је приредбом Предшколске установе „Ланеˮ, настављен је модном ревијом ученика Основне школе „Вожд Карађорђеˮ, а затим су наступили и чланови Градског културно-уметничког друштва „Алексинацˮ.

На самом крају програма, изабрани су најбака и најдека. Најбака за ову годину је осамдесетједногодишња Верица Анђелковић родом из Црног Кала, док је за најдеку изабран две године старији Јелен Јовановић из сокобањског села Језера. Како стоји у образложењу, људски квалитет је био једини критеријум којим су се руководили корисници ове установе приликом одабира најбољих.

Поред ове манифестације, први октобар, Mеђународни дан старих људи ове године обележен је у овој установи пригодним културно-уметничким програмом, а током овог месеца за 40 корисника организован је и излет до Сокобање.

Више фотографија можете наћи на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 13 =