Вечерас у Дому кутлуре: Изложба „Таргетирање 2022”

У Арт галерији Дома културе вечерас ће бити свечано отворена изложба графичких радова под називом „Таргетирање 2022”, ауторке Миљане Раденковић, ликовне уметнице из Ниша.

− Талентована и активна графичка дизајнерка тежи за новим облицима комуникације. Она идентификује, лоцира, профилише, позиционира, усмерава, групише, дефинише, ограничава, рангира заузимајући полазиште у неисрцпним могућностима прекомпоновања. Ауторка ове серије радова, од почетка ствара такав визуелни угођај, оснажен употребом геометријских форми којим промовише креативну енергију и домишљатост, а надасве аутентичан лични језик изграђен кроз претходне пројекте и овенчен значајним наградама – сматра проф. Анита Милић.


Миљана Раденковић (1989.) је дипломирала и мастер академске студије завршила на Факултету уметности у Нишу, на студијском програму Графички дизајн. Докторила је на Факултету примењених уметности у Београду, на смеру Примењене уметности и дизајн. Асистент је на Департману за примењене уметности Факултета уметности у Нишу. Добитница је више награда у домену примењених уметности. Приредила је 27 самосталних изложби у земљи и учествовала на више од 150 колективних изложби у земљи и иностранству. Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС).


Отварање изложбе заказано је за 19 сати, а њена поставка биће доступна алексиначкој публици и у наредним данима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =