Епидемијска ситуација стабилна, два дана без новозаражених

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац када је у питању вирус корона у протеклих седам дана је била стабилна уз два дана када није било новооболелих. Јуче, у недељу тестирано је 36 пацијената и ни код једног није констатовано оболевање од ковида-19. У суботу од 51 узетог узорка у алексиначким ковид установама код њих 6 је евидентирано присуство овог вируса.

У прошлој недељи и уторак је био дан без новооболелих од ковида-19, када су тестиране 104 особе. Седмицу смо започели, у понедељак, са троје новозаражених колико смо имали и у среду, док су у четвртак била четири пацијента са ковидом-19. На завршетку радне недеље, у петак, од 70 пацијената са симптомима сличним корони само је један оболео од овог вируса.

Статистички гледано у протеклих седам дана било је 514 пацијената са сумњом да су инфицирани, али је присуство овог вируса детектовано у том периоду у само 17 случајева. На дневном нивоу у просеку су биле заражене 2,4 особе. Прва седмица овог месеца је била најнеповољнија, јер је за седам дана откривено 30 новооболелих или на дневном нивоу 4,28 особа, док је последње недеље новембра забележено 13 новооболелих или 1,85 пацијената дневно.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 2 =