Вечерас почиње Ал рок фестивал: Изложбе па концерт

Програм овогодишњег, седмог по реду, Ал рок фестивала богатији је за две изложбе. Једна од њих јесте и Изложба фотографија Стефана Живковића, која ће вечерас свечано бити отворена од 18 сати у Дому омладине. Ово је уједно и Живковићева прва самостална изложба.

− Ово јесте моја прва самостална изложба, али не и прва на којој сам представио своје фотографије забележене на овом фестивалу. У оквиру програма петог Ал рок фестивала, октобра 2020. године, представио сам део својих радова заједно са још троје аутора, фотографа. Тада су то биле фотографије са фестивала одржаног 2019. године – открива Стефан Живковић.

Поставка изложбе обухвата фотографије извођача и музичких састава који су учествовали на Ал рок фестивалу минулих година, па се на фотографијама могу видети бендови попут Електричног оргазма, Артан Лили, Е-Плеј итд.

− Најинспиративнији извођач кога сам фотографисао минулих година на Ал рок фестивалу свакако је Срђан Гојковић Гиле, фронтмен Електричног оргазма. Он је, сећам се, имао занимљиве сценске покрете и одличан контакт са публиком које сам желео да забележим и мислим да сам у томе успео, а што се може видети на фотографијама − истиче наш саговорник.

У наставку вечерашњег програма биће отворена и Изложба радова учесника ликовног конкурса „Rock & Roll заувек”, приликом које ће бити и уручене награде за најбоље радове овог конкурса. Програм у Дому омладине крунисаће и наступ Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац”.

Фестивал се потом сели у двориште Завичајног музеја где ће од 20 сати кренути музички програм. Од локалних извођача, ове године, представиће се ЦКУ јуниор бенд и „Бампер Исцелитељ”. Иако је првобитно планирано да вечерас наступи и нишки састав „Бохемија”, нажалост због болести чланова бенда њихов концерт је отказан, а уместо њих вечерас ће наступити крагујевачки „ЦД министар”.

Другог, уједно и главног, дана фестивала очекује нас прави музички спектакл. Наиме, на платоу Дома културе од 19 сати и 30 минута наступиће најпре Јасмина Трумбеташ, а затим и Попечитељи, Перо Деформеро и бенд „357”.

У случају кише и временских неприлика програм ће бити одржан у Великој сали Дома културе. Као и до сада сви садржаји у оквиру фестивала су потпуно бесплатни за посетиоце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 10 =