У Гредетину дочекано Преображење

Уз велики број посетилаца, богат културно-уметнички програм и такмичење у кувању рибље чорбе синоћ је у Гредетину дочекано Преображење.

На платоу у порти гредетинске цркве Културно – уметничка друштва „Видовдан” из Великог Дреновца и „Небојша Петровић Џаја” из Трњана својим сплетовима прошетали су нас широм Србије, а за интерпретацију етно песме биле су задужене млађане Андријана Митровић и Анђелина Станисављевић из Великог Дреновца.

Након програма, посетиоци ове манифестације имали су прилику да дегустирају рибљу чорбу и да упореде своје оцене са мишљењем жирија. Ове године жири који се састојао од председника општине алексинац Далибора Радичевића, заменице председника Маријане Радивојевић и свештеника Ивана Миленовића треће место доделио је чорби коју је скувала домаћа екипа „Лела”, а куварском умећу такође гедетинске екипе „Васа и другари” доделио је друго место. Након дегустације, жири се једногласно сложио да прво место заслужује рибља чорба екипе „Обрадовић и син”, па је пехар за прво место отишао у Трњане.

Организатори су за три првопласиране екипе обезбедили пехаре, а поред пехара првопласирана екипа добила је и вентилатор чији је спонзор предузеће „Електро Влада 018”.

На крају програма уследио је и ватромет који је приредио организатор овог догађаја, Црквена општина Гредетин у сарадњи са тамошњом Месном заједницом.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 20 =